9b796dfecЛьвівська міська рада затвердила нову дату запровадження плати за постачання води для мешканців Великих і Малих Грибович, Малехова та Збиранки – 15 липня. Відповідне рішення під час сьогоднішнього засідання прийняв виконавчий комітет ЛМР, повідомляє ІА ZIK.

Як пояснили міські чиновники, мерії необхідний час на впорядкування механізму надання послуги водопостачання та затвердження відповідної програми.

Як відомо, через близькість до Грибовицького сміттєзвалища вода у чотирьох селах стала непридатна для вживання. Тож з 2000-х років Львів безкоштовно постачав їм холодну воду. Цьогоріч у мерії, через значне використання води селянами, вирішили запровадити для них плату. Таке рішення місцеві жителі назвали шантажем та метод орди. Тим не менше, плата мала б почати діяти з 1 квітня, згодом дату перенесли на 1 липня. Сьогодні відтермінували ще на два тижні.

Окрім того, виконком сьогодні прийняв ще одне рішення, яким визначив, що воду мешканцям Великих і Малих Грибович, Малехова та Збиранки постачатиме ЛКП «Рембуд». Це комунальне підприємство спеціалізується на будівництві і капітальному ремонті житлового фонду.

«Рембуд» матиме для себе новий вид діяльності, буде укладати відповідні договори на постачання холодної води. Таким чином «Рембуд» зможе купувати воду у водоканалу за оптовим тарифом, якщо отримає відповідну ліцензію», – зазначив начальник інженерного управління ЛМР Олександр Одинець.

Раніше у міській раді селянам пропонували два варіанти: укладати договори напряму з ЛМКП «Львівводоканал» або ж утворити своє комунальне підприємство, яке співпрацюватиме з водоканалом. У другому випадку тариф на водопостачання був би нижчим.