67568586Вчора, 15 червня, на засіданні виконавчого комітету заслухали звіт про виконання протокольного доручення виконавчого комітету Львівської міської ради від 08.06.2018 «взявши за основу кілька новозбудованих заселених будинків, провести розрахунок середньої кількості автомобілів, якими володіють мешканці одного такого будинку».

Керівники районних адміністрацій міста доповіли про наявність паркомісць по новобудовах, які були досліджені. В більшості випадків, забезпеченість паркомісцями становить в межах 30% від загальної кількості квартир в новобудові. Відтак, міський голова Львова доручив опрацювати питання в робочій групі та підготувати рішення виконавчого комітету, яке б врегулювало цю проблематику, - інформують у прес-службі ЛМР.

«Якщо ми даємо дозвільні документи на будівництво того чи іншого будинку, то має бути розрахунок — мінімум на одне помешкання має бути 1,5 машини. Будуємо будинок на 100 квартир, то має бути забезпечено 150 паркомісць для цього будинку. Якщо цього нема, то ці машини паркують на вулицях і створюють затори. Часто машини стоять під знаками, трамваї проїхати не можуть і люди йдуть пішки. Динаміка буде ще більша, машин буде ще більше.

Враховуючи інформацію, яка озвучена, треба приймати відповідні рішення, бо сьогоднішні ДБН не враховують реальний стан. Прошу підготувати відповідне рішення виконавчого комітету, яке наведе лад в цьому питанні. Якщо ми зараз цей процес не візьмемо під контроль, буде біда, яку мешканці будуть відчувати через 2−5 років", — зазначив міський голова Львова.

«Ми живемо в державі, де відсутнє верховенство права. Все законодавство приймається в інтересах забудівельника. Ми сьогодні пожинаємо плоди. Ми повинні враховувати умови, які є, а також нерозуміння на державному рівні специфіки міста Львова. Тому ми повинні в робочій групі опрацювати всі пропозиції і вийти на консолідовану, правильну думку, яка буде враховувати сьогоднішню ситуацію в місті і спробувати спрогнозувати етапи завтрашнього розвитку», — додав Андрій Садовий, мер Львова.