15293950605b28b77403fa9Сьогодні, 19 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати не змогли перепрофілювати комунальний заклад ЛОР "Винниківська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів", передає Гал- інфо.

Депутати мали перепрофілювали школу у КЗ ЛОР "Заклад загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів "Винниківський науковий ліцей", без збереження профілю санаторної школи та інтернату з повним утриманням учнів за рахунок засновника до 01.09.2019 року.

Це питання спровокуало більш як годинну дискусію. Обранці висловили побоювання, що у такий спосіб вирішили вивільнити приміщення та землю. Також наголошували, що батьки, учні та педагоги проти такого рішення.

Натомість деякі депутати розповіли, що відсоток дітей, які дійсно мають право навчатися у школі-інтернаті, дуже маленький. Натомість там навчаються звичайні діти, які "користуються особливими привілеями".

Керівник закладу Лілія Свистович заявила, що лише частково врахували їхні пропозиції.

"На сьогодні ще нема положення про науковий ліцей. Ставлять дуже високі вимоги, і я не впевнена, що ми зможемо забезпечити такі вимоги для школи в майбутньому. Напевно, ми не наберемо контингенту, який потрібно, і ми можемо просто не почати роботу", - сказала вона.

Перший заступник голови ЛОР Андрій Білоус заявив, що більше як 70% учнів цієї школи зі Львова. Місту пропонували взяти цю школу на баланс, але міська влада Львова відмовилася.

Депутати не підтримали це питання. "За" проголосувало лише 33 депутати.