1 35921753 1189704674505668 4991848979844038656 nСьогодні, 23 червня, у спільноті "Скандальні забудови у Львові", що у Фейсбуці, активісти ГО "Народна Дія" заявили, що їм погрожують.

Ймовірно, зі слів активістів, погрози та тиск на них - реакція на організований ними марафон-голодування. Ця акція привернула чималу увагу зі сторони ЗМІ та громадськості до проблеми незаконних забудов.

"Марафон «Народна дія голодує. Вимагаємо знести незаконні забудови» привернув велику увагу львів’ян, ЗМІ, міських депутатів. І забудовників, звичайно.

20 червня у Франківській адміністрації на зустрічі із забудовником щодо нового будівництва вулиці Сахарова-Куликівська люди, що не мають стосунку до мікрорайону, кидалися з криками та хамством на місцевих мешканців та запрошених представників ГО «Народна дія Львів», кричали їм, що ви «псевдоактивісти» і що «грошей не буде». Відео і фото є в групі.

Найпалкіший захисник забудовника Ростислав Пелех у четвер зателефонував нашій активістці Олесі Дацко з погрозами і звинуваченнями, розмову вів криком і з нецензурною лайкою, і давав «останній шанс», очевидно замовкнути і самоусунутися (ситуація описана в групі). А потім скинув їй на телефон фото кольорового дискредитаційного плакату. Додаємо до посту. Також люди від забудовника на Сахарова приходили під час марафону до учасників акції, кричали, провокували і намагалися розігнати молодь з дружніх рухів, яка теж до нас приєдналася.

ГО «Народна дія Львів» уже 3,5 роки захищає інтереси простих мешканців від свавілля чиновників та забудовників, жодного разу не пішла ні на які мирові угоди ні з ким, і ніколи не отримала від жодного забудовника навіть шоколадки. До чесних людей бруд не прилипає.
Розцінюємо дії забудовників як тиск, намагання закрити нам рота, дискредитувати та змусити нас припинити нашу антизабудовну боротьбу", - йдеться у заяві активістів.