SprynskyjЛьвівський активіст, керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський відповів на звинувачення ЗМІ у «причетності до регіоналів» та «захисті прав трудящих». Подаємо коментар повнотекстово.

"Кілька івано-франківських сайтів розмістили публікацію однакового змісту та з однаковою назвою: «Екс-регіонал Іван Спринський зайнявся захистом прав трудящих Львівщини та Івано-Франківщини».

На сайті frankivchany.if.ua текст підписано «Джерело», а на сайті www.0342.ua взагалі не зазначено автора. Згідно стандартів журналістики такі тексти називають «джинсою», тобто матеріалами, які є замовними і за розміщення котрих проплачені гроші.

Практично весь текст цієї публікації побудований на суб’єктивних домислах, відвертій брехні та маніпуляції фактами. Її автори говорять про якихось міфічних керівників підприємств, від яких Спринський вимагає якісь «відступні». Маразм та й годі! Якщо такі факти були, то хай би ці таємничі «керівники» публічно про це сказали, навели конкретні докази. Бо інакше усе це – брехня в стилі путінської пропаганди.

Взагалі смішною є інформація від «джерел в правоохоронних органах», які нібито розповідають «страшний секрет» про засновані мною громадські організації. Та ці дані є у відкритому доступі! Кожен бажаючий може ознайомитись з ними на сайті Міністерства юстиції України чи в системі «Ю-контрол». Не робіть з мухи слона, панове!

Щодо моєї партійності, то я ніколи не робив секрету з цього, що був у ПР. Але сотні тисяч українців були рядовими членами цієї партії, бо реально у свій час повірили у ідеї регіонального розвитку. Коли Янукович почав гальмувати процес європейської інтеграції, ще задовго до кривавих подій на Майдані у лютому 2014 року, я покинув ряди регіоналів. Це сталось 6 грудня 2013 року. І як кожен українець, як кожний свідомий громадянин я став поруч з тими, хто був на Майдані і хто допомагав нашим хлопцям на Майдані. Я вже не говорю про величезну волонтерську діяльність, яку ми з цього часу й до сьогодні активно здійснюємо, допомагаючи нашим солдатам на фронті. З таким же успіхом можна закинути Президентові України Петру Порошенкові, що він був серед засновників Партії Регіонів, двічі міністром в уряді Януковича. Але 65% мешканців Івано-Франківщини віддали за нього свої голоси. Не шкодують тепер вони про це, як ви думаєте, автори брехливої джинси?

А щодо моєї активної діяльності по захисту прав трудящих – то я це робив, роблю і буду робити. Не дивлячись на оббріхування та тиск спецслужб. Бо олігархи заробляють на українцях мільярди, кидаючи нам крихти на виживання. Та ж ТЕС, яка забруднює навколишнє середовище, продає струм за кордон. А для своїх громадян електроенергія продається втридорога. Головна мета сьогоднішньої влади – зробити з українців бідних рабів, які б думали лише про виживання, а не про махінації та корупцію українських політиків. Ось тому вони використовують проти патріотів, проти добровольчих батальйонів усі методи боротьби, в тому числі і продажні ЗМІ", - йдеться у зверненні Івана Спринського.