1 portal.lviv .ua skavysh Чоловік протягнув 5-тонний літак майже на п'ять метрів за допомогою зубів. Про це інформує 2+2.

Для львів'янина Олега Скавиша це не перший рекорд, а вже дванадцятий. Що він тільки не тягнув – і трамваї, і потяги, за що його й прозвали Тягнизубом. Цього разу стронгмен встановив новий рекорд України – протягнув 5-тонний літак "АН-2" майже на п'ять метрів за допомогою зубів.

Вага повітряного судна – майже чотири тонни, і це разом з паливом, та силачу цього замало. У літак сідають ще люди, їх по черзі зважують. Загалом у салоні п'ятнадцять людей, які важать майже тонну і одразу стають свідками нового рекорду, адже досі літак зубами в Україні ще ніхто не тягнув.

Ці кілька секунд і майже п’ять метрів далися чоловіку непросто. Новий рекорд стронгмен присвячує безпритульним тваринам.

"Відстань не така велика, як я хотів, але все одно я це зробив, – каже Олег. – Якщо ти щось робиш класно, це просто сатисфакція, самоствердження. Якщо воно приносить комусь користь, служить на добру справу – це вже мистецтво".