e857ff6e20c706e867a4f8693cbd55f2 e1519305149443Сьогодні, 17 липня, апеляційни суд підтвердив рішення першої інстанції, згідно із яким інтернет-магазин "Modna Kasta" зобов'язаний надавати інформацію на своєму сайті державною мовою. Про це повідомив відомий борець за права українців в Україні, керівник ГО "Незалежні" Святослав Літинський у Фейсбуку.

"Сьогодні апеляція підтвердила рішення першої інстанції. Рішення набуло законної сили. МоднаКаста Kasta неправомірно не надала інформацію українською мовою. Суд зобов'язати їхнє ТзОВ надавати інформацію українською мовою, в тому числі і на їхньому сайті.

Один з їх представників раніше сказав: "А от "AliExpress" ви ніколи не змусите". А Алі не такий дурний, сам вже почав", - пише активіст.

Окрім того, вчора, 16 липня Святослав Літинський також повідомив, що апеляційний суд підтвердив правильність рішення суду першої інстанції щодо магазину "АЛЛО", який визнав неправомірним ненадання інформації українською мовою та зобов'язав магазин її надавати.

"Allo.ua за час між першою та другою інстанціями переклали сайт. Правда за замовчуванням він не визначає мову споживача - доводиться робити зайвий крок - перемикати мову. Але і то хліб", - сказано у дописі.