3456787654345678У Львові пропонують розглянути можливість будівництва сміттєпереробного заводу у межах вулиці Наукової та Сокільник. Про це заявив громадський активіст Олег Радик у Фейсбуку.

"Як мешканець вулиці Наукової реально пропоную замість вулиці Пластової, де є протести, розмістити сміттєву лінію у нас на районі. Між Науковою і Сокільниками.

До Сокільник провести трамвай. Довгообіцяний. Бо той простір все одно забудують. Що з того матиме Наукова?" - сказано у дописі.

Ініціатори ідеї планують зареєструвати відповідну петицію та скерувати звернення до Львівської облдержадміністації та Львівської міськради.

Нагадаємо, мешканці вулиці Пластової, де планують збудувати новий сміттєпереробний завод, виступають проти такого сусідства. Петиція щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій і пошуку іншої ділянки для будівництва за межами Львова набрала більше 500 голосів.

"Штаб "За екологію Львова", в який входять представники ГО і громад підлеглих сіл до тепиторії очисних споруд вул. Пластова 13, категорично проти побудови сміттєпереробного комплексу на території очисних споруд, а за модернізацію очисних споруд і побудову заводу по переробці намулу, який ще чотири роки тому міська влада обіцяла збудувати", - сказано у заяві активістів.

Зазначимо, що за оптимістичними прогнозами сміттєпереробний завод зможе запрацювати не раніше кінця 2020 року – початку 2021 року, коли сплине обумовлений термін будівництва.

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Водночас, Європейське екологічне бюро не підтримує будівництво сміттєпереробного заводу у Львові у такому вигляді, як це заплановано. Відтак Генсекретар Європейського екологічного бюро Джеремі Вейтс висловив подив із приводу того, що Європейський банк реконструкції і розвитку дає кошти на будівництвотакого заводу у Львові.

Розробка проекту сміттєпереробного заводу, який хочуть збудувати на вул. Пластовій, 13, затягнулася. І зважаючи на те, що влітку 2019 Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а завод зможуть запустити лише наприкінці 2020 року то Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.

Як відомо, від моменту трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі минуло два роки безкарності.