poshta26 червня  Велика Палата Верховного Суду прийняла постанову, якою відмовила Управлінню комунальної власності Львівської міської ради в задоволення касаційної скарги тим самим відмовивши в стягненні з ПАТ «Укрпошта» орендних платежів та зобов’язавши орендодавця привести договір у відповідність до вимог законодавства шляхом внесення необхідних змін до договору оренди.

Таким чином суд дійшов висновку про те, що ПАТ «Укрпошта» має право на отримання в оренду комунального майна, на тих самих умовах, що й бюджетні установи, тобто зі сплатою оренди в розмірі 1 грн на рік.

При цьому доводи Управління комунальної власності Львівської міської ради визнано необґрунтованими.

На даний час в судах перебуває 24 судових справи по спору між Управлінням комунальної власності та ПАКТ «Укрпошта».

На даний час ПАТ «Укрпошта» орендує у Львові 38 приміщень для розміщення відділень поштового зв’язку, а єдиним поштовим відділенням, яке перебуває у власності ПАТ «Укрпошта» є приміщення Поштамту по вул.Словацького 1.

Нагадаємо, мережа відділень поштового зв’язку по місту Львову колишнього державного підприємства «Львівзв’язок», яке було перетворене у «Львівпошта» а потім в «Укрпошту» завжди використовувались державним підприємством поштового зв’язку, відтак після розмежування власності на загальнодержавну та комунальну, всі об’єкти поштового зв’язку по місту Львову мали залишитись за Укрпоштою.

Однак, ОППЗ «Львівпошта» через недостатню оперативність своєчасно не оформило право власності на приміщення відділень зв’язку, і право власності на них було оформлено за територіальною громадою.

В 2015 році Управління комунальної власності після закінчення пільгового періоду оренди 1 грн. в рік, переуклало з ПАТ «Укрпошта» договори оренди. Нові ж договори не відповідали вимогам чинного законодавства, кажуть у «Укрпошті».