Bilous A3 03У середу, 22 серпня 2018 р., о 16 год. Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові  (вул. Івана Франка, 154) запрошує усіх охочих на відкриття фотовиставки Зеновія Білоуса “Це моя Україна…”, присвяченої Дню Незалежності. Про це повідомляє сайт Фотографії старого Львова.

Зеновій Білоус народився у Львові 3 вересня 1954 року. Дитячі роки пройшли у Ходорові. 1971 року закінчив Ходорівську середню школу. В цьому ж році вступив до Львівського державного медичного інституту. Після закінчення навчання постійно мешкає в місті Кам‘янка-Бузька, де працює у районній лікарні.

Художня фотографія — хоббі, яке допомагає виразити внутрішній світ та світобачення фотографа. Перша виставка “Благословенні рамки і тихі вечори” в місті Кам‘янка-Бузька 24 серпня 2016 р. і теж була приурочена до Дня незалежності України. Повторно, з доповненнями, демонструвалася в Добротворі у жовтні того ж року.

Bilous A4Від автора

“Чому фотографія? Бо не вмію малювати, а так хочеться зберегти побачене, відобразити красу навколишнього світу, неповторні миті буття, зупинити те, що ніколи не повториться, поділитися красою з іншими.

Чому пейзажі? Бо люблю природу. Люблю ранкові тумани, неповторність вечірнього неба, чаруючу синь води і безмежність простору

Люблюб фотографувати небо. Можна з 1 точки зробити десятки світлин і кожна буде неповторною. Сьогодні небо глибоке і чисте, завтра цвіте всіма барвами веселки, позавтра трагічне і величне. І завжди гарне.

Хочу щоб мої світлини допомогли комусь відкрити своє серце, полюбити цей неповторний, барвистий світ. Полюбити для того, аби зберегти його і передати в дарунок нашим дітям…”

Оглянути виставку можна до 10 вересня 2018 р.