41723621 2681900955183626 1496192668340846592 o13 вересня правоохоронці затримали 40-річного львів’янина, причетного до вбивства на вул. Володимира Великого у Львові. Проте, суддя Франківського суду Василь Кузь не обрав запобіжного заходу і оголосив перерву до 14:00 понеділка, тож підозрюваного відпустили додому. Про це повідомила журналістка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Підозрюваного у вбивстві 44-хрічного львів’янина, тіло якого знайшли в бусі на В.Великого 13 вересня, поліція знайшла, затримала, на основі доказів оголосила підозру, але.... змушена була відпустити.

41801956 10217391040591853 4136525772061933568 n40-річний підозрюваний, який був неодноразово судимий за важкі злочини, розгулює по місту. Бо суддя Франківського суду Василь Кузь не обрав запобіжного заходу і оголосив перерву до 14:00 понеділка. Які б не були мотиви судді, а вони мені не відомі, то це якийсь нонсенс. Як таке може бути, що людина, яка ймовірно вбила іншу людину, яка вже відбувала покарання за важкий злочин, просто пішла собі додому!? Оце гримуча суміш дивного законодавства і загадкових суддів. 

Коротко, що мені вдалося з`ясувати: поліція затримати підозрюваного не може, бо він не проходить у них по 208ст ККУ, тобто не є заскочений під час здійснення злочину або відразу після нього. Тобто утримувати його - це означає незаконно позбавити волі.

Вирахували і знайшли ймовірного вбивцю в п`ятницю. Через добу після вбивства. В п`ятницю суд не прийняв у слідчих клопотання про запобіжний, бо робочий день добігав кінця, а він ж у п`ятницю скорочений. Ну ок. Вчора (15 вересня) клопотання про арешт суд прийняв. Поліцейські привели підозрюваного до суду, підозрюваний заявив, що йому погано, відвезли його до лікарні, там його оглянули лікарі, з’ясувалося, що з ним все ок, привезли його назад в суд... Але ця вся тяганина була тривалою в часі і коли підозрюваного привели назад в суд, суддя Кузь розглядати клопотання про арешт не став, а зробив перерву до понеділка. 

У мене немає повної інформації, можливо в судді бали вагомі причини, але так бути не повинно. Які такі причини можуть бути щоб не визначити запобіжний для підозрюваного в вбивстві??? Невже не предбачено варіантів для вихідних? Невже суддя не може побути на роботі на годину довше, якщо на кону справа вбивства? Підозрюваний ж може втекти... а якщо він когось вб’є до 14:00 понеділка? Хто за це відповідатиме? 

У мене все більше відчуття, що в сучасному законодавстві «зашита» якась диявольська матриця, кінцевою ціллю якої є знищення нашої країни. 

Будемо сподіватися, що в понеділок підозрюваний з`явиться на судове засідання по обранню для нього запобіжного. А до тих під нам варто озиратися - а раптом позаду ймовірний вбивця!? 
На фото місце злочину і суддя Василь Кузь. Фото судді в інтернеті нема, це скрін з відео", - сказано у дописі Вікторії Балицької.