1 produkty magazin tseny 640x394За 8 місяців 2018 року індекс споживчих цін в Україні в середньому знизився на 1,5%. Водночас на Львівщині ціни зросли на 2,1%. Про це йдеться в інформації про зміни індексів споживчих цін по регіонах оприлюдненій на сайті Державної служби статистики України.

Зокрема згідно інформації Держстату, на 2,8% подешевшав ринок харчових продуктів. Знизились в ціні м’ясо великої рогатої худоби та свійської птиці, яблучний сік, нерафінована соняшникова олія, знежирене молоко, тверді сири, житнє борошно та кристалічний цукор. Про це інформує ІА Вежа.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подешевшали на 0,2%. Подорожчали пиво та горілка, але впали ціни на коньяк.

Окрім того в Україні на 1,3% подешевшали послуги у сфері охорони здоров’я та освіти, на 1,5% – транспорт, та на 2,7% зв’язок.

Натомість ціни зросли на одяг і взуття – на 1,3%.

Також зросла вартість комунальних послуг, зокрема на водопостачання на 0,4%, каналізацію – на 0,8%, гарячу воду і опалення – на 0,2%.

Варто зазначити, що на Львівщині ситуація дещо відрізняється від загальноукраїнської. Тут середній індекс споживчих цін не знизився, а навпаки зріс на 2,1%.

Продукти харчування подорожчали на 0,3%. Хліб і хлібопродукти піднялися в ціні на 5,3%, м’ясо – на 3,2%, риба – на 7%, олія та жири – на 1,8%.

Алкогольні та тютюнові вироби піднялися в ціні на 9,6%. Також подорожчали транспорт (4,3%), охорона здоров’я (2%), освіта (1,6%) та зв’язок (2,6%).

Натомість, якщо в загальному в Україні ціни на одяг та взуття зросли, то у Львівській області вони стали нижчими на 4,2%.