1965851Сьогодні, 3 жовтня, близько 10 год ранку Національне антикорупційне бюро України розпочало обшуки у офісах та безпосередньо на території виробництва ТОВ "Енергія-Новояворівськ". Про це у коментарі кореспонденту Форпост повідомив гендиректор компанії Андрій Гнатуш.

За його словами, люди озброєні автоматами проникли через КПП підприємства та без згоди керівництва заблокували стратегічний об'єкт.

"Коли розпочались обшуки я перебував у Львові тому по телефону попросив, аби представники НАБУ дочекались керівництва. Але НАБУ, посилаючись на рішення суду одночасно розпочало обшуки у офісі та безпосередньо у ТЕЦ і намаглись вигнати мене з території",- розповів Андрій Гнатуш.

Станом на 16:00 обшуки тривають.

"З себе знімаю повну відповідальність за технічний стан централі",- заявив гендиректор.

Нагадаємо, НАБУ та АРМА залишають без опалення 60 000 людей. В Новояворівську проживає близько 30 тисяч людей. Ще приблизно стільки ж у Новому Роздолі. І 90% з них вже більше двох місяців живуть без гарячої води. У Новому Роздолі ситуація схожа. Більше того, цим містам загрожує зрив опалювального сезону, а це означає, що ті ж люди, так само як і достатня кількість комунальних установ, школи, садочки та поліклініки, можуть залишитися без тепла в своїх приміщеннях з приходом холодів.

У червні цього року суд задовольнив клопотання детективів НАБУ про арешт Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ та їх передачу в управління АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів). Це стало результатом відкриття Кримінально провадження за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Цього ж дня їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тоді ж наступного дня окремим рішенням суду було винесено припис про об'єднання всієї власності ТЕЦ у єдиний майновий комплекс і заборону гендиректору компанії, яким на сьогодні є Андрій Гнатуш, проводити будь-яку діяльність на підприємстві. Як і для чого можна було об'єднати в єдиний майновий комплекс труби, по яких подається гаряча вода населенню та прибудинкову територію адміністрації компанії, досі невідомо. 

Надалі на цей єдиний майновий комплекс був накладений арешт, як на речовий доказ при скоєнні злочину. Тож ТОВ "Енергія-Новояворівськ" опинилася фактично в підвішеному стані.