kradijКількість квартирних крадіжок у Львівській області за минулий рік зросла на 85%, у порівнянні з 2015. Про це 17 лютого повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, пише ІА Дивись.info

«Майже на дві тисячі збільшилася кількість квартирних крадіжок. Ця тенденція продовжує рости. За сьогодні у Львові сталося 10 таких випадків і жоден не розкритий», — додав обласний прокурор.

Крім того, за його даними, грабежі в області виросли на 23%, розбої — на 10%, незаконне заволодіння транспортом — на 14%, а викрадення номерних знаків на 142%.

Юрій Квятківський зазначає, що камери відеоспостереження допомагають ефективніше розкривати такі злочини. Водночас, за словами правоохоронця, органи місцевого самоврядування часто обмежуються встановленням камер лише на адміністративних будівлях, не дбаючи про безпеку громадян.

Водночас, за його словами, у Львівській області кількість кримінальних правопорушень удвічі більша, ніж у сусідніх областях. 

«Львівська область має 146 злочинів на 10 тисяч населення. У нас в два рази більша злочинність, ніж у сусідніх областях», — констатував Юрій Квятківський.

Крім того, обласний прокурор зазначив, що негативна тенденція спостерігається при реєстрації тяжких злочинів (зросли на 10%) і злочинів середньої тяжкості (зросли на 23%).

При цьому, найбільш криміналізованими у минулому році визнали місто Моршин, Стрий та Старосамбірський район. Найменше ж злочинів зареєстрували у Миколаївському, Бродівському та Золочівському районах.