IMG 20181022 100133 622Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками слідчого управління поліції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури 19 жовтня провели заходи з протидії гральному бізнесу та  припинили діяльність мережі п’яти підпільних закладів. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

IMG 20181020 WA0007IMG 20181020 WA0005Гральні  заклади, які працювали під вивісками операторів лотерей, були розташовані у Шевченківському та Галицькому районах Львова, а також у Червонограді, Городку та в Миколаєві.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 123 одиниці грального обладнання разом із моніторами, вартістю понад сімсот тисяч гривень, понад 42 тисячі гривень та 1,4 тисячі доларів США, а також «чорнові» записи та мережеве обладнання.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203 зн.2 (зайняття гральним бізнесом) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від сорока тисяч до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Нагадаємо, у Львові триває судовий розгляд обвинувального акту щодо учасників злочинної організації у складі майже двадцяти осіб,  котрі, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні”, налагодили у Львові діяльність мережі гральних закладів. Тоді під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили більше ста одиниць грального обладнання разом із моніторами, засобами зв’язку та документи про облік і звітність, в яких зафіксовано рух коштів, що надходили від гравців. Після цього учасники злочинної організації спробували відновити діяльність гральних закладів, однак були викриті повторно. Наступні судові слухання по справі заплановано на листопад.