Відділ організації діяльності в сфері запобігання та протидії корупції встановив факт неподання декларацій працівником Національної поліції у Львівській області. З’ясовано, що заступник начальника Сокальського відділення поліції – начальник слідчого відділення Червоноградського відділу поліції, будучи звільненим із служби в жовтні 2016 року, умисно не подав щорічну декларацію за 2015 рік, яку необхідно було подати до 30 жовтня 2016 року.

Він також не подав декларацію при звільненні, яку потрібно подати не пізніше двадцяти робочих днів з дня, коли суб’єкт декларування дізнався про звільнення.

За фактом умисного неподання працівником ГУ НП у Львівській області декларації зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), досудове розслідування у якому проводиться слідчим відділом прокуратури Львівської області.

За вчинення вказаного правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.