tram 08a91У Львові лише 74 трамвая та 32 тролейбуси є повністю справними. Інші ж потребують негайного ремонту або мають перевищену норму пробігу до планового ремонту. Про це повідомили у ЛКП Львівелектротранс у відповідь на депутатський запит Ігора Зінкевича.

"Отримав від ЛКП «Львівелектротранс» інформацію про проведення інвентаризації рухомого складу.

Отож маємо такі результати на 22 листопада 2018 року:

По тролейбусах: в експлуатації знаходиться 32 тролейбуси, які є технічно справними і експлуатуються без порушення норм пробігу до планового ремонту; 43 тролейбуса експлуатуються, але по ним перевищено норми пробігу до планового ремонту. Іще два тролейбуса не експлуатуються, оскільки несправні і потребують ремонту;

По трамваям: справними «Львівелектротарнс» вважає 74 трамвая, потребує ремонту 15 трамваїв, 39 трамваїв експлуатується, але по ним перевищено норми пробігу до планового ремонту.

Також відмічено, що в плановому ремонті в листопаді 2018 року перебувало чотири трамвайних вагони.

Щодо вагонів, які прибули із Німеччини в цьому році, то станом на 22 листопада в були прийняті в експлуатацію 8 вагонів (№ 1188 – 1195).

В своїх депутатських зверненнях буду наполягати на тому, щоб на підприємстві докладали більше уваги ремонту трамваїв і тролейбусів, щоб на маршрути не випускався рухомий склад, який має перепробіг до планового ремонту", - сказано у дописі Зінкевича.