1 357499nshot 1
Фото ілюстративне
Суд виправдав львів'янина, який найнятим евакуатором вкрав мікроавтобус та автомобіль і здав на пункт прийому металобрухту.

Як випливає з матеріалів досудового розслідування, раніше судимий за крадіжку місцевий житель наприкінці жовтня 2014 року найняв евакуатор, щоб відвезти на пункт прийому металобрухту автобус "Богдан" без вікон та із зовнішніми пошкодженнями, що був припаркований біля однієї з фабрик, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Водієві евакуатора відрекомендувався власником транспортного засобу. На пункті прийому металобрухту викрадачу заплатили 4 тисячі 200 гривень, хоча фактична вартість автобуса становила 100 тисяч гривень. А через день зловмисник поцупив таким же чином малотоннажний фургон марки "LDV", що був припаркований біля приватного будинку. Його здав на металобрухт за 2 тисячі 600 гривень при фактичній вартості 170 тисяч гривень. Та поліція зібрала недостатньо доказів причетності підозрюваного до даних злочинів. Через затягування розслідування справи водій одного з евакуаторів не міг ствердно сказати, що саме присутній у судовому засіданні обвинувачений є тією особою, якій він перевозив вантаж.

Іншого кермувальника евакуатора поліції знайти не вдалося, хоча було винесено понад 15 ухвал про його примусовий привід у судові засідання. Не могли згадати крадія чужого транспорту і на пункті прийому металобрухту.

А диски із записами відеокамер спостереження, на яких було зафіксовано, хто саме здавав транспортні засоби на металобрухт, дивним чином з матеріалів слідства зникли.

Суд визнав підозрюваного невинуватим у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.289 Кримінального кодексу і виправдав. Малотоннажний фургон повернули власнику. А автобус на пункті прийому металобрухту вже встигли порізати на частини. У задоволенні позову його власниці про відшкодування 100 тисяч гривень матеріальної та 15 тисяч гривень моральної шкоди відмовлено.