33423416 1837736129861484 1687750726593282048 nПід час розгляду справи про напад на поліцейську в Галицькому районному суді Львова було оприлюднено відео з нагрудної камери патрульної Тетяни Сороки, на яку 13 травня на вулиці Стрийській під час оформлення ДТП напав водій Skoda Octaviа. Про це повідомляє Zaxid.net

Нагадаємо, 42-річний житель Закарпаття Іван Русин вдарив ножем у живіт інспекторку патрульної поліції, коли намагався втекти з місця аварії.

На відеокадрах видно, як інспекторка наздоганяє учасника дорожньо-транспортної пригоди під час його втечі, зупиняє чоловіка, а той, погрожуючи і вживаючи нецензурну лексику, вдаряє її ножем. Інший поліцейський після криків своєї колеги про допомогу здійснив попереджувальний вистріл у повітря, а згодом влучив нападникові у ногу, після чого останнього затримали.

Внаслідок удару 28-річна працівниця патрульної поліції Тетяна Сорока втратила багато крові, адже зловмисник поранив їй печінку. Інспекторку терміново госпіталізували у 8-му клінічну лікарню, а потім оголосили для неї збір крові. У медзаклад доправили також Івана Русина, однак його життю нічого не загрожувало.

Через три дні, 16 травня, 42-річному закарпатцеві суд оголосив про підозру за статтею 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та взяв чоловіка під варту на 60 днів без права внесення застави. У випадку доведення вини, згідно з вимогами статті 68 КК України, правопорушникові загрожує позбавлення волі до 10 років.

Як повідомили правоохоронці у коментарі Форпосту, остаточне рішення у справі про напад на патрульну поліцейську Тетяну Сороку Галицький районний суд Львова мав оголосити у суботу, 22 грудня, проте засідання перенесли на невизначений термін.