2433434345У Києві поліція затримали керівника комунального підприємства Стрийської міської з «відкатом» у 680 тисяч гривень

Затримали посадовця біля МВЦ працівники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції, слідчого управління поліції Львівської області за процесуального керівництва прокуратури. Останній намагався втекти від правоохоронців.

Під час проведення заходів з протидії злочинам у бюджетній сфери оперативники управління захисту економіки у Львівській області виявили факти корупційної діяльності з боку посадових осіб комунального підприємства Стрийської міської ради.За фактом протиправної діяльності слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.У межах кримінального провадження було встановлено, керівник комунального підприємства разом з суб'єктом господарювання організували злочинну схему по розкраданню бюджетних коштів. З метою отримання коштів з бюджету під час проведення закупівель комунальної техніки її вартість була завищена.Щоб одержати кошти за техніку в повному обсязі, керівник товариств повинен був надати комунальнику 680 тисяч гривень «відкату».Сьогодні, 31 січня, у Києві працівники УЗЕ у Львівській області Нацполіції, слідчого управління поліції Львівщина за процесуального керівництв прокуратури Львівської області затримали керівника комунального підприємства Стрийської міської ради у Львівській області. Останній одержав від керівника товариства 680 тисяч гривень «відкату».Під час затримання керівник КП намагався втекти, правоохоронці були змушені застосовувати зброю.Наразі керівник комунального підприємства та директор товариства затримані у порядку ст. 208 КПК України.