wc titleДослідження показують, що жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам, тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"Ми продовжуємо оновлення ДБН і наразі отримали таку ідею - збільшити пропорцію жіночих туалетів у громадських закладах. 

Дійсно, ця проблема існує і про неї відомо всім. Будь-де – на вокзалі, в кафе чи театрі, який би масовий захід не проходив, ці черги постійні.

Тому наразі до нас надійшла пропозиція проаналізувати міжнародний досвід та внести зміни у ДБН щодо можливого збільшення кількості жіночих туалетів у громадських закладах. Мінімум у 2 рази, щоб збільшити їх пропускну здатність", - каже Лев Парцхаладзе.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.