1 43nsh756ot 3У Самборі, що на Львівщині, з приміщення синагоги зробили стрип-клуб.

Про це повідомляє у себе на сторінці у Фейсбуці Олександр Назар, керівник Львівського волонтерського центру при ВЄБФ "Хeсeд Ар'є".

Олександр Назар також зазначив, що мешканців, що живить поруч, сусідство з даним закладом обтяжує постійними п'яними оргіями, нічними викриками і навіть деколи стріляниною. Що фактично порушує їх право на нормальне життя.

Мешканці звернулись до міських чиновників, які винесли постанову аби скоротити роботу даного закладу з цілодобової до 12 ночі. Про те власник пручається і зараз йде судовий процес між власником нічного клубу та Самбірською міською радою адже немає бажання змінювати робочий час.

Львівське товариство єврейської культури запросили мешканці долучитись третьою стороною.

"Наша позиція така:

Це будівля синагоги і в ній не може бути подібного роду закладів, і для початку необхідно скоротити робочий час цього закладу до 12 ночі.

Проте суд не надав нам можливості проходити у справі третьою стороною адже (увага!) мова йде не про те, що це будівля синагоги (18 ст), а розглядається лиш час роботи даного закладу...

Проте наше Товариство єврейської культури не опускає рук і продовжить боротьбу.

Далі буде...

Після читання тексту прохання знати 10 відмінностей на фотографіях синагоги. Одне фото 1997 року друге 2019 року

P.S.: цікаво, чи в цивілізованій країні дійшла би справа до такого, що в релігійній та історичній будівлі відкрили бордель?", - пише Олександр Назар.