У помешканнях львівських поліцейських, яких затримали за підозрою у бандитизмі, знайшли кілька тисяч доларів, гранату і гранатомет, повідомляє IA ZIK.

 Про це сьогодні, 2 березня, повідомив на прес-конференції заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький.

«У лютому затримано трьох працівників чергової частини відділу моніторингу залізничного відділення поліції ГУ Нацполіції Львівщини, які здійснювали протиправну діяльність. Вони вимагали і отримали від потерпілого 8 тис. грн за непритягнення до адміністративної відповідальності. Усім трьом повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання», – нагадав він.

За словами заступника прокурора, у помешканнях поліцейських знайдено предмети та речі, які належали потерпілим. Зокрема, $5 тис., документацію щодо притягнення певних осіб до адміністративної відповідальності, ручну гранату РГД-5 та гранатомет РПГ-22.

«27 лютого суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Також їх відсторонено від посад. Триває активна фраза досудового розслідування», – додав Олександр Русецький.

Нагадаємо, що трьох працівників львівської поліції звинувачують у здійсненні протиправної діяльності на території залізничного вокзалу Львова. Повідомлялось про те, що було зафіксовано близько 20 епізодів скоєння злочинів «бандою поліцейських», серед яких катування подорожуючих, вимагання і отримання неправомірної вигоди.