1 456n56s765hot 1Завтра, 14 лютого, львів'яни святкуватимуть День усіх закоханих. Як його відсвяткують закохані та скільки з них наважились на шлюб - у коментарі повідомляє Оксана Куманська-Нор.

"У День всіх закоханих 94 Відділи державної реєстрації актів цивільного стану по всій Україні працюватимуть до 24:00 години. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко. Проект під назвою «Кохання поза часом» ініційований Міністерством юстиції України ще минулого року та цього року продовжує свою дію. 14 лютого, у День всіх закоханих, прийом відповідних заяв та проведення державної реєстрації шлюбу триватиме не до встановленого робочого часу, а до опівночі у визначених відділах державної реєстрації актів цивільного стану управлінь юстиції в областях та у місті Києві. У місті Львові саме Львівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області визначений тим відділом, який працюватиме до 24 год. Станом на сьогодні до даного відділу подано 36 заяв про державну реєстрацію шлюбу. Всього до інших відділів державної реєстрації актів цивільного стану міста Львова подано 53 заяви. В рамках Львівської області у наші обласні відділи державної реєстрації актів цивільного стану подано 157 заяв. Звісно, до дня 14 лютого приймати заяви, проводити обряди заручин та ювілейних весіль готовий кожен відділ державної реєстрації актів цивільного стану як міста Львова, так і усієї області проти усі відділи будуть працювати у робочому режимі до встановленого робочого часу. В рамках проекту ”Шлюб за добу” станом на сьогодні зареєстровано 9 заяв, і ця цифра може рости до 14 лютого. Адже в рамках даного проекту закохані пари подавши заяву про реєстрацію шлюбу отримають Свідоцтво в рамках 24 годин. До Львова приїжджають гості із інших міст, для того щоб саме у цей день у місті Лева провести урочисту церемонію шлюбу" - зазначила заступниця начальника ГТУЮ у Львівській області-начальник управління державної реєстрації Оксана Куманська-Нор.

"Під час відкриття свята Шоколаду о14.00 год. у місті Львові в рамках Пілотного проекту “Шлюб за добу” гості із міста Запоріжжя здійснять державну реєстрацію шлюбу саме у день 14-го лютого на Національному святі Шоколаду. Для інформації, всередньому щодня Львівським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області у будні дні проводиться 3-7 державних реєстрацій шлюбу, у вихідні дні - 18 (інформація за статистичними даними лютого місяця). Цього року, як уже зазначала, у день закоханих, цим же ж відділом проводитиметься 36 державних реєстрацій шлюбів. А окрім цього відбуватимуться обряди заручин та ювілейного весілля. Нам дуже приємний такий попит, насправді. Для того, щоб День Закоханих у місті Львові пройшов максимально тепло, запрошуємо усіх на урочисте відкриття проекту Міністерства юстиції України «Кохання поза часом» у нашому місті Львові 14 лютого, який розпочнеться святковим парадом наречених у Львівському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану о 10 год.30 хв. Святкова атмосфера, над якою працює уся команда Львівської юстиції, переконана буде максимально світлою і святковою", - додала вона.