1 9865n543s5h2o3790t43 2У Єдиній системі електронних петицій зареєстрували прохання щодо зміни тарифів у громадському транспорті Львова.

У петиції мова йде про те, щоб встановити ціну 5 гривень для усіх пасажирів, а для пільговиків - 2 гривні.

"Пропоную встановити тариф для проїзду міським автомобільним транспортом в двох категоріях: 
1 Перша – 5 грн. для всіх пасажирів, 
2 Друга – 2 грн. пільгові категорії, які НЕ визначені чинним законодавством України, 
а саме: 
- Пасажири пенсійного віку 
- Інваліди ІІІ групи , 
КРІМ ОСІБ, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті визначено чинним законодавством України, яке поширюється на всю територію України. Нагадую, що приватні перевізники припинили безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та інвалідів 3 групи з 20 січня 2018 року. Пільговий проїзд залишався лише у комунального перевізника АТП №1. 
Нове рішення щодо перевезень вище вказаних двох пільгових категорій (пенсіонерів за віком та інвалідів ІІІ групи ) ухвалене на виконкомі ЛМР надало їм право на безкоштовний проїзд з 1 лютого 2019р. 
Натомість загальна вартість перевезень зросла з 5 грн до 7 грн. 
Дане рішення ВК ЛМР принесло багато незадоволень з боку пасажирів. А, натомість, пенсіонери та інваліди ІІІ групи відчули на собі бурю негативних висловів і часто-густо просто ігнорування їх на зупинках з боку водіїв приватних маршруток. 
Дана пропозиція має зняти напруження і обурення пасажирів усіх категорій, а саме: 
1. Основна маса пасажирів, яка оплачує проїзд в повному обсязі буде сплачувати 5 грн. до того часу поки маршрутки не будуть приведені до цивілізованого стану і комфортного проїзду та не зривати свій негатив на пільговиків, за рахунок яких вони змушені сплачувати 7 грн. без покращення умов перевезень. 
2. Пільгові категорії пасажирів (пенсіонерів за віком та інвалідів ІІІ групи ), які НЕ передбачені законом на державному рівні, а передбачені лише Рішенням ВК ЛМР - пенсіонери за віком та інваліди ІІІ групи - не будуть відчувати себе жебраками в очах пасажирів та водіїв, вислуховувати емоції про те, що за них платять інші пасажири. Та не будуть бігати за маршрутками, водії яких часто просто проїжджають мимо літніх людей та інвалідів, так як провозити безкоштовно такі категорії їм не вигідно. 
2 грн. – не така висока плата за проїзд, зате ці пільгові категорії (пенсіонери за віком та інваліди ІІІ групи )Я кі стали заручниками постанови ВК ЛМР з 01.02.2019р., на половину прирівняються до основної категорії пасажирів і дасть можливість усім користуватися транспортом без зайвих обмежень та принижень. 
Прошу розглянути дане питання на засіданні ВК ЛМР, яке відноситься до компетенції Львівської міської ради і вплинути на негативну ситуацію по перевезенню пенсіонерів за віком та інвалідів ІІІ групи на автомобільному транспорті, яке вимагає негайного рішення", - пише авторка петиції Наталія Собко.