1 356e6ns84h8ot 1Сьогодні, 18 лютого, на Львівщині стартує масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Загалом вона повинна охопити 50 тисяч дітей віком від 6 до 18 років, які вчасно не отримали щеплення.

Про це під час брифінгу розповіла заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, масштабна кампанія з вакцинації триватиме три тижні. Вакцинуватимуть тих дітей, чиї батьки дали на неї згоду.

«Націлена кампанія на дітей, які у минулому пропустили щеплення. Протягом останніх 10 років відбувалася антивакцинальна кампанія. І у 2017 році ми зафіксували 800 тисяч дітей в Україні, які пропустили планові щеплення. Саме через те, що багато дітей не зробили потрібної вакцинації, зараз більшість перебувають під загрозою захворіти на цю недугу», – пояснила Ольга Стефанишин.

Зазначимо, що вакцинацію школярам проводитимуть у поліклініках, а також у мобільних бригадах, які працюватимуть безпосередньо у навчальних закладах. Такі бригади працюватимуть у 50 школах Львівщини.