1 S4536oborna Львівська активістка та адвокатеса Тетяна Могінська стала очевидицею інциденту, який днями трапився у Апеляційному суді. Про ті події вона пише у себе на сторінці у Фейсбуці.

"Ми були очевидцями поведінки цих 2 осіб у Львівському апеляційному суді, за кілька хвилин після описаної в статті події.
Цими особами були Сергій Гончарук та Бохняк (ГО «Вартові закону»), мабуть нікому не потрібно пояснювати нічого про них, адже репутація цього ГО та цих персон є загальновідомою.
Так, ось зі слів самого Сергія Гончарука, (який так голосно обурювався, що чули, мабуть усі присутні у вестибюлі що на першому поверсі суду), він та Бохняк хотіли зайти до суду не маючи документів і, відповідно не пред’явивши їх на вимогу судової охорони. Звісно, що їх не пропустили, адже вимога діє давно і для всіх. Та й зрештою, як вони збиралися приймати участь у судовому засіданні? Як суд мав встановити їх особи? Таким чином, склалося враження,що Бохняк та Гончарук мали намір зірвати судове засідання і вчинили театральне дійство, що, як описано в статті, призвело до порушення кримінального провадження. Певно, в подальшому будемо мати двох «жертовних агнців».
Адже члени організації «Вартові закону» так стояли на його варті, що аж самі кілька разів його порушили, при чому, вимагаючи дотримання закону усіма іншими людьми, по відношенню до себе.
Через цей інцидент, судова охорона вишикувалась в «коридор» і, відповідно, пропускала усіх відвідувачів суду через коридор, після огляду документів. При чому, жодних перешкод не було, а охорона намагалася забезпечити безпеку інших громадян, адже представники зазначеного ГО поводили себе, м’яко кажучи, надто активно, до того ж, привертаючи увагу до себе не лише правоохоронців, але й інших відвідувачів суду, незважаючи навіть на їх небажання з ними спілкуватися .
Наше перебування в суді не завершилось лише спостереженнями, адже Сергій Гончарук почав створювати провокаційні дії і по відношенню до нас. Так, прийшовши до суду, попередньо пред’явили документи і повідомили, що буде заходити пан Юрій Шухевич, у нашому супроводі, а оскільки він має вади зору, - попросили організувати «коридор» зручним для проходу.
Як тільки ми увійшли вже з паном Юрієм, Гончарук почав стрімити, одночасно голосно вигукуючи на адресу судової охорони про те, що заходить Герой України, Юрій Шухевич і чи будуть у нього перевіряти документи. І, відповідно, створюючи вкрай незрозумілу та напружену обстановку. Ми, звісно, звернули йому увагу, одночасно повідомивши про те, що документи нами пред’явлені попередньо.
Але, Сергій Гончарук на цьому не заспокоївся і, чекаючи прибуття правоохоронців і вирішення питання щодо його затримання, продовжував «активну діяльність». 
Коли ми виходили з приміщення суду, Гончарук у вестибюлі першого поверху, заявив, що він є внуком Михайла Грушевського і що зараз тут має відбутись злочин, його мають затримати….
Цікавим є те, що члени ГО з такою гучною назвою – «Вартові закону», самі ж недотримуються вимог закону, як і не вміють себе поводити належним чином в громадських місцях. 
І, для чого все те дійство було потрібно, залишається невідомим", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 14 лютого між громадськими активістами та нацгвардійцями у Апеляційному суді міста Львова виникла суперечка. Днями, Личаківський суд відправив Сергія Гончарука під варту. На думку деяких львівських громадських активістів, такі дії суду, як і самих нацгвардійців, є спланованою провокацією.

Форпост також писав: Агонія правоПохоронної системи