5c3f6e8d095a3Вчора, 19 лютого, близько 11:40 год., у с. Тейсарів Жидачівського району зі скаргами на погане самопочуття через можливе отруєння чадним газом у приміщенні місцевої школи звернулися 2 учениці віком 11 років. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Одна з потерпілих у задовільному стані госпіталізована у Жидачівську ЦРЛ, інша у супроводі батьків звернулася та у задовільному стані була госпіталізована у Стрийську міську лікарню. 

Аварійною бригадою ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до газової пічки у 6 класі.

За результатами перевірки щодо газопостачання у інших класах порушень не виявлено, навчальний процес не припинявся.

Обставини події встановлюються.

Нагадаємо, що порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення - поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом.

У зв’язку із перепадами атмосферного тиску під час коливання температури повітря порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, що негативно впливає на роботу газового і пічного обладнання, тому закликаємо мешканців області неухильно дотримуватися наступних правил:

- у разі використання для опалення газових приладів у сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи, оскільки є загроза виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення;

- у період різких похолодань власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів;

- не використовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади, газові кухонні плити.