1 52861790 2128701500547574 8730608841256861696 nМешканці мікрорайону вже вкотре збиратимуться біля будівлі поліклініки аби й надалі відстояти свої права. Вимагатимуть аби Львівська міська рада взяла приміщення педіатричного відділення на баланс міста. Приміщення перебуває на території військового містечка і на балансі Міністерства оборони. Втім уже багато років тут саме відділення дитячої поліклініки, яке надає медичну допомогу 3,5 тисячам дітей віком від народження до вісімнадцяти років.

24 січня 2019 року до головного лікаря КНП «2-а міська поліклініка Львова» Тетяни Токарєвої надійшов лист від КЕВ м. Львова, де було повідомлено про майбутній аукціон і поставлена вимога вивільнити орендоване майно з можливістю взяти участь у відкритих торгах на відчудження зазначеного майна.

Ця інформація викликала шок у батьків. Адже поблизу немає аналогічних закладів. Тоді як педіатричне відділення на Стрийській, 61 відповідає сучасним стандартам надання медичної допомоги, дітей приймають кваліфіковані педіатри, хірург, невропатолог, діє фізіотерапевтичний кабінет, кабінет щеплень, медична лабораторія та кабінет масажу.

Разом із громадськими активістами батьки оперативно організували збір підписів до Уряду.За лічені дні під зверненням залишили свої автографи більше як тисячу мешканців. Як наслідок – розпорядженням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана клініку викреслили зі списку об’єктів що підлягають продажу. Однак це – лише перший крок до того, щоби забезпечити дитячій поліклініці нормальне функціонування. Подальшу стратегію обговорять на зборах у суботу. Журналісти отримають змогу поспілкуватися як з батьками, діти яких можуть залишитися без поліклініки, так і з громадськими активістами. На всі запитання відповіді дадуть Юрій Мартинюк (ГО «Українська Стратегія») та Володимир Гой (ГО «Рідний Сихів»).

Організатори зборів: ГО «Українська стратегія», ГО «Рідний Сихів», мешканці мікрорайону «Сихів»,

Місце проведення: вул. Стрийська, 61 (біля дитячої полікліники)

Початок заходу: субота, 23 лютого, о 12.00

Контактні особи:, Володимир Гой (067) 700-600-8, Тетяна Яворська (095)736-48-28