1 52449431 795904220791620 1544537451584815104 nПро це депутат ЛМР та голова Львівської обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» сказав на засіданні «Які чинники найбільше впливають на зміну кількості виборців на Львівщині?», яке організував львівський «Прес-клуб». У дискусії також взяли участь соціологи, політологи та представники інших політичних сил.

«Допоки фахівці озвучують числа, складають рейтинги і оперують статистичними даними, ми повинні розуміти, що реалії життя можуть «перевернути» будь які розрахунки, - сказав Ігор Телішевський. – Я бачу принаймні три важливих фактори, які можуть суттєво вплинути на вибори президента України несподіваним чином».

Насамперед, вважає Ігор Телішевський, йдеться про трудову еміграцію.

«Другий тур виборів припадає на ень перед Великоднем, коли люди масово повернуться святкувати його додому. Відтак, більшість з них підуть на вибори. Наші мігранти мають власне уявлення про світ і ті процеси, які відбуваються в Україні. Вони не були на зустрічах з кандидатами, не читали їхніх програм, і як голосуватимуть – невідомо», - сказав Ігор Телішевський.

Крім того, ми не знаємо, чи підуть на виборі переселенці і якою буде їхня позиція. «Хтось вже має нове житло і прописку, але більшість – ні, - пояснює Телішевський. – Можливо, через бюрократичні перепони велика частина людей не зможуть віддати свій голос за того чи іншого президента».

Ще одне важливе питання, на думку депутата, – чи вдасться масово залучити до голосування молодь, яка традиційно не є надто активною на виборах. «Буде добре, якщо різним політичним партіям вдасться донести інформацію до молодих людей, наскільки необхідно прийти і зробити свій вибір, проте, ми не знаємо, чи молоді люди проявлять активність», - наголосив він.

Усі ці фактори, підсумував Ігор Телішевський, впивають на те, що цьогорічні вибори є мало прогнозованими, а тому можна очікувати сенсацій та несподіванок.