1 e65e7n45s854hot 1Ректорат Українського Католицького університету змушений був відреагувати на відео Андрія Садового у світшоті університету, оскільки було чимало нарікань та побоювань щодо політичної заангажованості самого освітнього закладу.

"Чимало осіб із університетської спільноти, а також наші випускники стривожено відреагували на той факт, що у двох передвиборчих роликах кандидат у Президенти України пан Андрій Садовий знявся у футболці, на якій великими літерами написано: «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету». На думку стривожених, це можна розглядати як безпосередню підтримку кандидатури пана Андрія з боку УКУ.

З цього приводу ректорат УКУ уповноважений ствердити таке:

  • Згадану футболку п. Садовий придбав в Асоціації випускників на тих самих засадах, що й інші люди, тобто з правом вільного використання. Відповідальність за те, як людина використовує придбану річ, несе сам покупець. Сподіваємося, це добре усвідомлюють усі, хто хоч раз закуповував інституційну атрибутику  у вільному продажу.
  • Ми вдячні Голові міста Львова пану Андрієві Садовому за всебічну підтримку, яку він виявляв і виявляє упродовж трьох своїх каденцій. Така підтримка є важливою складовою нашого успіху як університету.
  • Позиція Українського католицького університету в період виборчих перегонів всебічно висвітлена в давно оприлюдненій на нашому офіційному сайті Політика Українського католицького університету щодо заходів за участі політичних діячів в УКУ
  • У п. 3 цієї «Політики УКУ» сказано, зокрема, що «Ректорат УКУ покликаний сприяти тому, щоб ім’я УКУ не асоціювалося в уяві громадськості України з якоюсь однією політичною партією чи угрупованням. Важливо також відстежувати, щоб стосунки УКУ з представниками різних партій, а також виборними особами не мали характеру підпорядкування їхній політичній волі та передвиборчим програмам».
  • На виконання цього положення Ректорат і оприлюднює це роз’яснення, щоб іще раз підтвердити, що всі студенти, викладачі та працівники УКУ як громадяни України є вільними у своїх політичних і передвиборчих симпатіях, а адміністрація Українського католицького університету шанує свободу волевиявлення членів університетської спільноти й не чинить (і ніколи не чинитиме) на них тиск з метою схилити їх на користь того чи іншого кандидата. Попри те кожен член нашої спільноти має повне право від свого власного імені підтримувати свого обранця.
  • Ректорат УКУ звертається до всіх учасників передвиборчих перегонів та до їхніх штабів ознайомитися зі згаданою вище «Політикою УКУ» й уникати ситуацій, які спонукали би ректорат УКУ знову виступати з подібним роз’ясненням. На нашу думку, дотримання демократичних цінностей і процедур є необхідною передумовою чесних і справедливих виборів", - йдеться на сайті УКУ.