cropСьогодні вночі, 20 березня о 4:30 у Львові на вул. Володимира Великого, 34 підпалили відділення російського "Forward Bank". Про це повідомляє керівник ГО "Варта 1" Ігор Зінкевич.

"На першому поверсі горіло відділення "Forward Bank".

viber image 2019 03 20 09.14.57Пожежники погасили вогонь. Потерпілих не має. Евакуація людей з будинку не проводилась, на момент пожежі в банку нікого не було.

Засловами пожежників, невідомі розбили шибу та закинули в приміщення невідому горючу речовину - внаслідок чого і відбулось загоряння.

Працівники поліції встановлюють всі подробиці можливого підпалу і осіб причетних до злочину", - сказано у повідомленні.

viber image 2019 03 20 09.15.19Нагадаємо, банк "Русский стандарт", що належить однойменній російській фінустанові, у 2014 році був перейменований у "Forward Bank". ПАТ "Банк Форвард" пов'язаний із громадянином Росії Рустамом Таріко. За даними Forbes, Рустам Таріко входить до списку 200 найбагатших бізнесменів Росії з сукупним статком у $500 млн.

Як повідомили згодом правоохоронці, пожежу було ліквідовано о 4:34 год. Вогнем знищено офісне майно банку на площі 5 кв. м., пошкоджено стіни і стелю на площі 10 кв. м.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Проводиться досудове розслідування, призначено експертизи, поліцейські встановлюють обставини події та особи зловмисників, причетних до скоєння правопорушення.