thumbnail tw 20190409070505 8452150 бійців 101-ї повітряно-десантної дивізії армії Сухопутних військ США прибудуть в Яворів для обміну досвідом
Збройні сили США продовжують підтримку ЗСУ, направляючи в Україну своїх військових для інструктажу та обміну досвідом. В рамках нової ротації особового складу на полігоні у Львівській області Міноборони США відправляє на український захід десантників. Про це повідомив посол Києва у Вашингтоні Валерій Чалий, пише Ліга.нет

"Screaming Eagles летять в Україну! У найближчі дні більше 150 військових елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії Сухопутних військ США прибудуть в Україну для тренування наших бійців в Яворівському центрі бойової підготовки і взаємного обміну досвідом", - пише дипломат.

За його словами, це стало можливим внаслідок переговорів з начальником штабу армії США генералом Марком Міллі, якого американський президент Дональд Трамп запропонував на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

"Переконався - це бойовий генерал слів на вітер не кидає", - підсумував Чалий.

101 вдд СВ США, що входить в 18-й повітряно-десантний корпус армії США, заснована 15 серпня 1942 року. Штаб і управління - а гарнізоні Форт-Кемпбелл, штат Кентуккі. Дивізія брала участь у Другій світовій війні, в'єтнамської, іракської і афганської війни, а також війні в Перській затоці.

Характерний нарукавний знак з білоголовим орлом породив офіційну назву дивізії - "Клекочучі орли" (Screaming Eagles). 101 вдд фігурує у фільмах "Врятувати рядового Райана", "Брати по зброї", "Мисливець на оленів", "Трансформери 3" і інших.