1 26 908bf80Матч 24-го туру чемпіонату України з футболу серед команд прем’єр-ліги в Чернігові між «Десною» й «Карпатами» завершився перемогою господарів поля.

Про це пише «UA-Футбол».

«Десна» – «Карпати» –2:1
14 квітня, Чернігів. ОУСЦ. Головний арбітр: Катерина Монзуль (Харків). Асистенти: Олександра Ардашева (Київ), Марина Стрілецька (Суми)

«Десна» Євген Паст, Андрій Гітченко, Владислав Огіря, Олександр Філіппов (Михайло Сергійчук, 41), Єгор Картушов, Артем Фаворов, Сергій Старенький (Олександр Волков, 73), Максим Імереков, Андрій Слінкін, Денис Фаворов, Андрій Богданов (Темур Парцванія, 90+2)

«Карпати» Максим Кучинський, Ніка Сандохадзе, Андрій Нестеров (Папа Гуйє, 68), Родріго Варгас (Олексій Гуцуляк 56), Андрій Бусько, Мартін Онгла, Сергій Мякушко, Мар'ян Швед, Дмитро Кльоц, Олексій Ковтун, Абдул Карім Йода (Кевін Мендес 81)

Попередження: Артем Фаворов, 29 – Мартін Онгла, 83

Голи: Єгор Картушов, 8, Денис Фаворов, 72 (пенальті) - Мар'ян Швед, 19

Тренерський штаб «Десни» випустив повністю прогнозований склад зі звичними для «сіверян» для останніх років 4-2-3-1. У гостей вийшли Нестеров і Бусько, зате тільки в якості запасних опинилися Гуйє і Гуцуляк. Чи пов'язано це з проблемами зі здоров'ям або просто виховний крок через виліт з Кубка – дізнаємося пізніше.

У дебюті оборона «Карпат» дозволяла суперникам занадто багато вольностей, команді у своїй штрафній не вистачало щільності. І «Десна» завдяки такому подарунку від суперника не стала затягувати з голом, як раз скориставшись провалом гостей в центрі штрафної площі.

У «Карпат» гра попереду не клеїлася. Через це в якості небезпечного можна вважати хіба що стандарт на лівому фланзі, з яким оборона «сіверян» впевнено впоралася. Але потім гру в свої руки взяв Швед, якому знову вдався звичний для нього удар під стійку.

Гол надав впевненості «Карпатам», які почали діяти агресивніше в атаці. Наступну загрозу принесла подача від кутового прапорця – по ходу боротьби вже у воротарській «Десни» Паст виявився відіграним, але Денис Фаворов підстрахував свого воротаря, вибивши м'яч майже з лінії. Але одразу ж чернігівці відповіли своїм стандартом – Богданов метрів з 20-ти зважився на прямий удар під ліву стійку – Кучинський відбив.

Перший серйозний момент після перерви на свій рахунок записав знову Швед. Мар'ян отримав розрізну передачу від Мякушка, але вдруге за матч переграти Паста під гострим кутом не зміг.

Обом суперникам не відмовиш у бажанні, але віддати кому явну перевагу було важко. Впродовж практично години ігрової години поєдинок йшов на рівних.

Команди намагалися відповідати на кожен момент суперника своїм, і часто він був ідентичним. Але до реально гострих вдавалося доводити лише одиниці з усіх можливостей, тому оборона з голкіперами часто брала гору в цих боях.

З наближенням фінального свистка «Десна» знову почала перехоплювати ініціативу, і гол не змусив себе чекати. Після двох балетних падінь у штрафному «Карпат» до перерви від Старенького, на які можна було відреагувати посмішкою, у другій 45-хвилинці порушення на Богданові було вже більш явним, скільки б не сперечалися футболісти львів'ян. До слова, сам пенальті Фаворов-старший впевнено реалізував.

Гол не змінив хід матчу: «Десна» активніше йшла вперед, змушуючи «Карпати» діяти від оборони. Гості кілька разів за решту хвилин добиралися до штрафної Паста, але важко видавити з себе фразу, що це були шанси врятувати гру. Так, просто моменти.

Матч в черговий раз підтвердив: залежність «левів» від Шведа колосальна. Можливо, плюс ще Мякушка в меншій мірі. Але, судячи з гри, в команді вважають, що Мар'янчик і Сергій повинні поодинці вирішувати всі питання в нападі львів'ян.