1hajxkri52jvw798b7ysckq1jСлідчий за погодженням прокуратури закрив справу за заявою голови Кам’янка-Бузького районного суду Маркіяна Самсіна проти львівської журналістки Вікторії Балицької через відсутність складу злочину. Про це повідомила сама журналістка на своїй сторінці у Фейсбуку.

Раніше, по факту написання суддею заяви у поліцію правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статею 376 ККУ ч1. «Втручання в діяльність судових органів». Журналістку навіть викликали на допит до слідчого.

"Підстава: заява голови Кам’янка-Бузького районного суду Маркіяна Самсіна. Короткий екскурс: Він 5 листопада наприкінці робочого дня не обрав запобіжного для підозрюваного у вбивстві бабусі, до речі, раніше судимого! Засідання переніс на 9 ранку наступного дня. А згідно закону, оскільки підозрюваний не був затриманий в порядка ст.208 на місці злочину, то поліція мала його відпускати додому. Він не втік, бо припускаю, його стерегли цілу ніч поліцейські. Але чи це законно - стерегти? Тобто, на мою думку, своїм вчинком суддя призвів до складноі та ризикованої ситуації: з одного боку ймовірний злочинець міг втекти, бо це важкий злочин, великий термін... а з іншого боку десь утримувати його чи стерегти його - не законно... роби що хоч. Я написала про це пост, бо це суспільно значуща інформація. Судді це не сподобалося.... 

Дорогі (у багатьох сеансах) судді, звісно, серед вас є достойні люди, але чимало хто із вас уявляє себе недоторканими священними персонами. Дозвольте нагадати, ви на службі в суспільства, і на утриманні суспільства. Ви підзвітні суспільству в своїй службовій діяльності. Громадськість має право розглядати вашу діяльність і ваші статки під мікроскопом. Ви публічні люди у повному сенсі цього слова. І ви самі обрали публічність, ставши суддями. Ви отримуєте великі преференції на своїх посадах і контроль з боку суспільства - це ціна, яку ви платите суспільству", - каже Вікторія Балицька.

57154412 10219091603464862 8138783723920293888 n
пост у Фейсбук, що не сподобався судді