898725 w 300Львів’янин, журналіст та учасник бойових дій Андрій Мочурад став першим українцем, який дістався Антарктиди автостопом. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Я перший з українців, хто автостопом і кораблестопом подолав шлях від Аргентинського Ушуаї до української антарктичної станції "Академік Вернадський" та острова Лахіль. Це ще 50 км на південь", - сказав Андрій Мочурад Gazeta.ua.

Мандрівник вже подав попередню заявку на національний рекорд. Враховуючи переліт через Атлантику, він подолав майже 14 тис кілометрів.

Зараз Андрій повертається додому. Дістався автостопом до Буенос-Айреса, попереду перетин Атлантичного океану. Через нього можна шукати корабель, але це разом з поверненням займе місяці. Тому збирає кошти на переліт до Барселони, звідки далі автостопитиме

Довідка. Львів'янин Андрій Мочурад і волинянин Віктор-Микола Гаврилюк збираються в експедицію на українську станцію "Академік Вернадський" в Антарктиді. У січні-березні наступного року житимуть разом із полярниками. Збираються зняти про життя на станції документальний фільм і написати репортажі, котрі увійдуть згодом до окремої книги. Обоє - пластуни та демобілізовані учасники бойових дій. Андрій Мочурад воював у добровольчому батальйоні "Айдар" від початку АТО до 2015-го, Віктор-Микола Гаврилюк служив 2015-го у батальйоні "Гарпун". Львів’янин хоче створити документальний фільм про діяльність українських науковців на південному полюсі. Також він передав туди прапори українських бойових бригад.