1 988967558 54377enshot 1Депутат Львівської міської ради від «УКРОПу» Ігор Зінкевич з минулого року активно займається питанням покращення транспортної інфраструктури в місті Львові, зокрема він неодноразово звертався до влади міста та відповідних комунальних підприємств із вимогою привести трамвайні зупинки у місті до норм, які регламентують будівництво таких об’єктів.

У зв’язку із наявністю певних неточностей і різночитань у Державних будівельних нормах та інших нормативних документах він звернувся із пропозиціями до Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлового господарства щодо удосконалення нормативно-правової бази, щодо таких інфраструктурних об’єктів, як зупинки громадського транспорту. Ці пропозиції передані у профільні науково-проектні установи, що займаються створенням і коригуванням Державних будівельних норм.

Робота депутата не пройшла намарно: пресс-служба Львівської міської ради повідомила, що при реконструкції трамвайної інфраструктури на площі Двірцевій біля залізничного вокзалу спорудять посадочні платформи висотою 25 сантиметрів. Це забезпечить можливість нормальної експлуатації трамваїв як українського, так і іноземного виробництва, а також зручність посадки і висадки для всіх пасажирів.

«Сподіваюся, що буде робота над помилками і посадкові платформи на трамвайних зупинках, які споруджено із порушеннями українських нормативів, буде реконструйовано і приведено до параметрів сучасних трамваїв, які відповідають українським стандартам», – сказав Ігор Зінкевич.