1 unian parubij andrij 875939Ухвалою Солом’янського районного суду Києва за поданням невідомої особи НАБУ зобов’язали відкрити кримінальне провадження щодо голови Верховної ради Андрія Парубія.

Про це йдеться в ухвалі суду, передає IA ZIK.

«10 квітня 2019 року уповноваженою особою НАБУ на виконання ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду Києва від 2 квітня 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочину, передбачених ч.1 ст. 364 і ч.1 ст.210 Кримінального кодексу України», – повідомили в НАБУ.

Досудове розслідування буде проводитись щодо умисного зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди всупереч інтересам служби, а також нецільового використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням.

Як стало відомо з тексту ухвали, «22 лютого 2019р. Особа_1 поштою направив до Національного антикорупційного бюро України заяву про кримінальні правопорушення, вчиненні Головою Верховної Ради України ОСОБА_3», які не були внесені протягом 24 годин до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Таким чином суд, за зверненням невідомої особи, звинуватив НАБУ у бездіяльності та змусив відкрити провадження, а самого скаржника визнати потерпілим.

Про факти, які підтверджують звинувачення щодо Андрія Парубія, в ухвалі суду не йдеться.