fb2338b2e92e5768714f66abeed5ac1dТрускавецькі  чиновники  мають намір витрати з бюджету понад 900 тис грн на  святкові  заходи до Дня міста. Інформація про таке  марнотратство  влади викликала обурення  трускавчан, пише місцеве видання Джерела Трускавця.

У соціальній мережі Фейсбук під час опитування щодо доцільності таких видатків на День міста -  89% респондентів висловилися проти. Прозвучали пропозиції городян, куди, на їхню думку, варто скерувати цю суму: люди звертають увагу посадовців на незадовільну якість водопостачання, проблеми з дитячими майданчиками та утриманням дошкільних установ, ремонти доріг й тротуарів  у місті.

Окрім цього трускавчани порадили чиновникам  перейняти досвід інших міст, які до проведення святкових урочистостей використовують мінімум бюджетних коштів, заручаючись підтримкою меценатів, підприємців, рекламодавців. Гарним прикладом такої співпраці є Львів, який торік і цього року витратив на День міста лише 270 тис грн бюджетних коштів. А насиченість святкової програми: кількість локацій, учасників, концертів, виступів, майстер-класів не йде у жодне порівняння з тим, що на 900 тис грн має намір запропонувати міський відділ культури.

Тому трускавчанин Андрій Пфайфер зареєстрував на сайті міської ради петицію з вимогою зменшити бюджетні видатки на святкування Дня міста! Петиція містить такі пропозиції: скасувати проведення тендеру відділу культури щодо організації заходів на 900 тис грн, залучити до фінансування Дня міста позабюджетні кошти.

Для того, щоб міська влада розглянула петицію щодо потрібно зібрати 100 підписів. Закликаємо трускавчан активно долучатися до процесу голосування! Підтримати петицію можна тут