1 6e7n8s67h9o57t9 41Депутат фракції Укроп у Львівській міській раді Любомир Босаневич вимагає звіт на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії ЛКП «Муніципальна варта».

«Це ЛКП вже кілька років функціонує у Львові, проте реальної користі цієї структури особисто я, як і багато львів’ян, не бачимо. Якщо муніципвли стають свідками злочину, або правопорушення, вони мають право лише зафіксувати факт порушення та повідомити про нього поліції. Ці права зовсім не відрізняються від прав будь-якого мешканця України.

Нещодавно відбулась резонансна подія: Муніципальна варта, без будь-яких пояснень та прав, конфіскувала у жінки похилого віку полуниці та готівку, які вона продавала на стихійному ринку на площі Соборній. Пізніше, двоє чоловіків хотіли поскаржитись на дії патрульних в офіс Муніципальної Варти на вул. Зеленій, проте, за словами учасника подій, на них напали представники ЛКП», - зазначив Любомир Босаневич.

Враховуючи це, укропівець вимагатиме звітності від мера міста та інших профільних установ, щодо діяльності ЛКП «Муніципальна Варта», оскільки вважає недоцільним існування такої структури, в якої, окрім всього, немає жодних конкретних зобов’язань і прав.