890 450 5cfe19504db4aПартія ВО "Батьківщина" оголосила список кандидатів у народні депутати на вибори до Верховної Ради – його очолить Юлія Тимошенко. На них "Батьківщина" піде із "Справедливістю" Валентина Наливайченка та "Основою" Сергія Тарути, пише "Канал 24".

Партійний з'їзд "Батьківщини" відбувся 10 червня , на якому представила першу десятку кандидатів у народні депутати.

У першу п'ятірку списку партії "Баьківщина" увійшли:

1. Юлія Тимошенко – лідер "Батьківщини", екс-премєр-міністр України.

2. Сергій Тарута – лідер партії "Основа", підприємець, голова ради директорів компанії "Індустріальний союз Донбасу", екс-голова Донецької ОДА ( з березня по жовтень 2014 року). Заявив про свій намір брати участь у президентських виборів, однак зняв свою кандидатуру на користь Юлії Тимошенко.

3. Валентин Наливайченко – лідер партії "Справедливість", екс-заступник голови МЗС України (2004 –2005 роки),колишній надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі (2005 – 2006 роки), екс-очільник СБУ.

4. Сергій Соболєв – заступник голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" у ВР та заступник голови партії "Батьківщина".

5. Олена Кондратюк – секретар Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформполітики, заступниця члена делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ, співголова міжфракційного депутатського об'єднання "Рівні можливості".

Партія «Батьківщина» готова вступити в коаліцію зі «Слугою народу» президента Володимира Зеленського. Таку заяву зробила лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні на з'їзді своєї партії.

"Наша команда налаштована йти в сильну коаліцію з новим президентом. Ми готові запропонувати сильний план дій. Ми хочемо втілити "Новий курс", - сказала Тимошенко. Результати роботи обіцяють показати вже за сто днів.

Серед пріоритетних завдань "Батьківщини": зниження тарифів, налагодження економіки, ріст пенсій та інше.

"За сто днів ми подивимося, що у нас відбувалося з культурою, освітою, медициною. Ухвалимо закон про страхову медицину і припинимо те, що у нас називали медичною реформою", – сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що об'єднана команда обіцяє повернути усіх в'язнів Росії, провести переговори про мир на Донбасі "без капітуляції та торгівлі Кримом", а також "зробити людей щасливим".