349773904Мешканці Сихівського району, мікрорайону Боднарівка у Львові оприлюднили вже друге відкрите звернення до Кабміну із проханням вплинути на незаконне будівництво багатопеверхівки "для потреб УГКЦ" на вулиці Максимовича, йдеться у документі.

Нагадаємо, під час громадських слухань, які відбулися 27 травня, 103 зі 141 учасника проголосували проти зведення хмарочосу на вул. Максимовича, 2-Б.

"В пакеті документів, що подавались для отримання містобудівних умов та обмежень 3 грудня 2018р., ми побачили масштаби планованого будівництва, які негативно вплинуть на будинки, що впритул розташовані до майбутньої новобудови, а також на роботу єдиного в районі комунального дитячого садка №70. В цьому пакеті документів багато порушень та фактів фальшування. А основне, що планувалось прибудинкову територію майбутньої новобудови облаштувати за рахунок земельної ділянки, яка не належить релігійній громаді, а є власністю Міністерства оборони!

Ця земельна ділянка 0,1782га є загороджена одним парканом із ділянкою (кадастровий номер 4610136800:08:004:0042), зщо  належить релігійній громаді. Цей паркан вводив в оману всіх мешканців нашого району, які були впевнені в тому, що вся ця територія в повному обсязі належить парафії", - пояснюють мешканці.

Громада  району вже віддала в користування парафії УГКЦ хр. Успіння Пресвятої Богородиці  0,7га земельної ділянки - територію єдиного у великому житловому районі комунального дитячого садка №70 по вул. Максимовича, 2. Також раніше у районі працювала музична школа, яку відвідувало багато дітей. На сьогодні це приміщення займає катехитична школа ім. М. Чернецького.

"Якщо б була така можливість, згідно чинного законодавства, не передавати в комунальну власність дану ділянку, а залишити її у власності Міністерства оборони з можливістю облаштування на ній спортивного- дитячого майданчика , ми були б цьому дуже раді! Але якщо це не передбачено законодавством, ми просимо передати в комунальну власність дану земельну ділянку з цільовим призначенням «Під облаштування спортивно-дитячого майданчика», з метою запобігання зловживань та недопущення на ній ніякого будівництва!

Просимо Вас контролювати розслідування даної справи, адже наші опоненти мають впливових захисників, в той час, як ми можемо розраховувати тільки на свої сили, справедливість та закон!", - просять мешканці у Кабміну.