dsc 9751 55635У Львові вандали відламали хрест та викрутили елементи бронзового макету Святоюрського комплексу. Про це повідомляє Гал-інфо.

Макет складається з самого Собору святого Юра, Митрополичих палат, Митрополичих садів, дзвіниці, курія, пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Його встановили для того, аби незрячі могли краще ознайомитись з архітектурною пам’яткою та водночас святинею українських греко-католиків.

dsc 9783Нагадаємо, що бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі відкрили 23 листопада 2017 року відкрили. На той час то був другий у Львові макет адаптований для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту «Львів на долонях», який ініціювала «Українська спілка інвалідів – УСІ». Першою у міні-макеті для незрячих було відтворену львівську Ратуша.

І це вже не перший випадок. 20 лютого 2018 року міні-макет пам’ятника Тарасові Шевченкові також  намагалися зірвати. Як повідомив тоді голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, міні-макет пам’ятника, а саме скульптура Шевченка, була сильно розхитана. Для недопущення викрадення частини макету, підрядна організація мла провести роботи з підсилення кріплення.

«Ми провели переговори зі скульптором. Втрачені та пошкоджені елементи буде відновлено невдовзі», — повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

dsc 9784 ec179dsc 9782 2720f