kavaУ Львові співробітники управління захисту економіки Національної поліції припинили незаконну діяльність підпільного заводу з виготовлення фальсифікованої кави під виглядом відомого бренду.

Про це Цензор.НЕТ повідомила спікер Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська.

За її словами, житель обласного центру організував за місцем проживання міні-завод із виготовлення фальсифікованої кави з виробничою потужністю до тисячі пачок зазначеної продукції в день. Завод був розташований на другому поверсі двоповерхової будівлі і був обладнаний двома фасувальними верстатами, в які засипали сировину: цукор, кавовий напій, сухе молоко. У цьому ж приміщенні проводили упаковку товару в підготовлені пакети з незаконно нанесеним товарним знаком. Надалі каву реалізовували через оптові торгові мережі різних регіонів країни.

"Також встановлено організатора системи збуту фальсифікованої кави - ним виявився житель Охтирки. Через Інтернет він налагодив поширення реклами і продаж кави по всій території країни. Зараз уже відомі місця реалізації кави на оптових ринках Львова та в мережі торгових підприємств", - розповіла Калиновська.

Вона зазначила, що в рамках відкритого за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК, були проведені обшуки за місцями виробництва, зберігання і реалізації кави, внаслідок яких виявлено та вилучено понад 19 тисяч пакетів фальсифікованої кави, верстати для її змішування і фасування, 96 кілограмів сировини, 17 тисяч гривень готівкою, рулони поліграфії, чорнові записи, товарно-транспортні накладні, платіжні карти. Крім того, в організатора схеми продажу кави вилучено комп'ютерну техніку, банківські картки та чорнові записи.

"Зараз проводять заходи щодо встановлення та затримання інших осіб, причетних до організації діяльності міні-заводу. Встановлюють джерела поставок сировини", - підкреслила Калиновська.