2e823a4 violence manВід початку року в підрозділи поліції Львівщини надійшло 3720 заяв та повідомлень відносно осіб, що вчинили домашнє насильство. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Після проведених перевірок поліцейські склали 3064 адміністративних протоколи про скоєння правопорушень, передбачених ст.173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.

Окрім того, поліцейські винесли 443 термінових заборонних приписи відносно кривдника (з них 428 відносно чоловіків та 15 відносно жінок), а також судами винесено 7 обмежувальних приписів відносно кривдників.

Відкрито 82 кримінальних провадження за вчинення злочинів, скоєних на побутовому грунті. Зафіксовано 43 випадки систематичного вчинення домашнього насильства, відомості про які внесені в ЄРДР за ст.126-1 (домашнє насильство) КК України. Санкція статті передбачає покарання - громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

На профілактичному обліку в підрозділах поліції Львівщини станом на сьогодні перебуває 3658 осіб, зокрема: 3387 чоловіків (один неповнолітній) та 270 жінок.