1 0 658nsh207ot 1Нові будівельні норми будуть поширюватися на житлові будинки висотою до 73,5 метрів включно.

Про це пише Уніан.

З 1 грудня в Україні набудуть чинності нові державні будівельні норми (ДБН) щодо проектування житлових будинків "Житлові будинки. Основні положення" з підвищеними вимогами до енергоефективності, відкритості і доступності житла. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на слова заступника міністра Лева Парцхаладзе.

1 0 759 394818 7297

"Вони (нові ДБН – УНІАН) дозволяють проектувати кухні-ніші у квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, його відкритості і доступності, регламентують обов'язкові ліфти в будинках з 4-ма і більше поверхами, прибирають стару норму проектування радіоточок в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах і ще багато інших змін", – цитує прес-служба Парцхаладзе.

1 0 03 2228

Відзначається, що обов'язкові до виконання нові будівельні норми будуть поширюватися на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків висотою до 73,5 м включно. При цьому будинки з більшою висотою будуть регулюватися будівельними нормами щодо висотних будинків.

1 0 394850 2471