d94f7cdbd9c3dbb6526c77b6cc5381b7Від початку 2019 року українські прикордонники не пустили 5 662 громадян Росії, які намагалися в'їхати на територію нашої держави. Про це повідомив керівник пресслужби ДПСУ Андрій Демченко, пише ТСН.

За його словами, серед головних причин відмови у в'їзді була неможливість підтвердити мету своєї поїздки, а також перевищення терміну перебування в Україні під час попередніх відвідин.

Крім того, росіяни й інші іноземці, які перевищили термін перебування в Україні й не оплатили штраф, отримали заборону на перетин українського кордону терміном до трьох років. Відмовляли й тим, хто порушував правила вʼїзду до тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Разом із тим, за словами Демченка, від початку року до України в'їхало 944 тисячі росіян.

Зазначимо, що найчастіше російсько-український кордон перетинають спортсмени, артисти, бізнесмени і люди, які мають в Україні родичів. До слова, за останні п'ять років потік росіян до України зменшився втричі. Протягом 2014 року до України в'їхало 15 млн громадян Росії, а у 2018 році близько п'яти млн росіян. 

Нагадаємо, раніше до України не впустили італійського журналіста державної телерадіокомпанії RAI Марка Іннаро. Він живе у Москві та працює власним кореспондентом каналу RAI, а в Україну летів, аби висвітлювати президентські вибори.

Крім того, авіакомпанія Wizz Air не пропустила на літак сполученням Рига-Київ російських журналістів, які мали квитки до Києва. Олексій Семенов і Денис Камалягін мали взяти участь у презентації книги "Росія та Україна. Дні затемнення", співавторами якої вони є.