1 0 8ailed pictureРосійські ЗМІ повідомляють, що українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого в РФ на 20 років, перевезли з колонії в Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області) до Москви. Припускається, що його готують до обміну.

Про це пише «Настоящее время» з посиланням на російські агенції «Інтерфакс» і ТАСС, передає Детектор медіа.

За словами джерела, Олега Сенцова переправлено з колонії, де він відбував покарання, до Москви – в Бутирське СІЗО. Також повідомляється, що він доставлений туди в рамках процесу обміну.

Водночас мати режисера Людмила Сенцова розповіла редакції «Крим. Реалії», що вчора, 28 серпня, син мав вийти на зв'язок, але не зателефонував. Вона також додала, що у листівці до її дня народження 12 серпня Олег Сенцов написав «Мамо, ти вір, ми скоро обіймемося».

Раніше російськи ЗМІ писали, що Україна і РФ «вийшли на фінальну стадію узгодження обміну» утримуваними особами за формулою «33 на 33». Повідомлялося, що в Україну повернуться українські військовополонені моряки, який російська сторона незаконно захопила в Керченській протоці. Згодом у московському СІЗО «Лефортово» повідомили, що вони утримують Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Романа Сущенка і Олега Сенцова. Українських політв'язнів раніше утримували в колоніях і в’язницях по всій РФ, а до московського СІЗО їх перевели нещодавно.

Прессекретарка генерального прокурора України Лариса Сарган зазначила, що суд відпустив Кирила Вишинського під особисте зобов’язання в рамках обміну «35 на 35».