9348685345943Вчора, 29 серпня, касаційний господарський суд Верховного Суду України касаційну скаргу Львівської міської ради щодо законності надання ТОВ «Львівські традиції» прав на користування земельними ділянками на вул. Федорова 23 та 28 залишив без задоволення. Про це повідомила адвокат Тетяна Могінська.

Таким чином Верховний Суд визнав недійсними ухвали Львівської міської ради №2594 (від 16.11.2017) та №2918 (від 25.01.2018).

Для ТОВ «Львівські традиції» це означає скасування державної реєстрації права постійного користування на земельні ділянки.

"Прикро вражає те, що Львівська міська рада, у будь-який спосіб намагається на охоронюваній ЮНЕСКО території, збудувати готель, ще й з підземним паркінгом, що становить небезпеку не лише для археологічних об'єктів, які ще повністю не досліджені, але й об'єктам архітектури історичного центру м.Львова. За попередніми гідрогеологічними дослідженнями на цих землях пролягає притока річки Полтва, а також не досліджена австрійська водовідвідна система.

Тому судові рішення у цій справі є надзвичайно важливими і не лише для конкретних пам'яток, але й для усієї центральної частини міста. Низький уклін та подяка суддям КГС ВС Багай Н.О., Зуєву В.А., Могилу С.А. за неоціненний внесок у збереження історико-культурної спадщини ЮНЕСКО та України!", - пише Тетяна Могінська на своїй сторінці у Фейсбуку.

Як йдеться у справі № 914/810/18, позивачем виступило Представництво Американського Об’єднання Комітетів для Євреїв Бувшого Радянського Союзу.

"Головна мета наших позовів це збереження автентики української історії, в якій вагомою позитивною частиною поліетнічного середовища є висока толерантність і відношення до потреб юдейської громади в задоволенні її вагомих інтересів існування в руслі традиційного юдейського життя", - каже голова представництв Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу у Львові Мейлах Шейхет.

73345834Нагадаємо, у січні 2018 року Львівська міськрада передала ТОВ «Львівські традиції» дві ділянки по вулиці Федорова 23 і 28. В ухвалі зазначено, що на площі, 0, 157 га планують добудувати готель. А у 2017 році ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» за 40 млн викупило ТОВ «Львівські традиції» – це було частиною домовленості з ТОВ «Українські інвестиційні системи», яка у 2007 році купила право оренди цих ділянок за 19 млн грн.

Для вулиці Федорова, 23, 28 готували вже кілька проектів готельного комплексу. Саме там мав бути готель до «Євро-2012». 

Окрім того, у березні 2017 року прокуратура звинуватила чиновників львівської мерії у завданні мільйонних збитків місту через будову на Федорова.