Прокуратура Львівської області виявила факт розтрати коштів Львівського комунального підприємства «Львівавтодор», про що внесено відомості в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадження проводитиметься органами поліції за процесуального керівництва прокуратури, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомляв Форпост, стосовно директора ЛКП «Львівавтодор» та його заступника складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушеннь, пов’язаних з корупцією.

Прокуратура області забезпечить участь у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно директора ЛКП «Львівавтодор» та заступника директора ЛКП «Львівавтодор» за ч.ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП щодо порушення порядку врегулювання конфлікту інтересів при укладенні договору оренди транспортного засобу.

Так, згідно з протоколами про адміністративні правопорушення, складеними УЗЕ у Львівській області, 05.01.2017 ЛКП «Львівавтодор» укладено договір оренди транспортного засобу КІА MOHAVE з своїм директором, якому належить даний автомобіль на праві приватної власності.

Розгляд справи здійснюється Личаківським районним судом м. Львова.

Нагадаємо, «Львівавтодор» орендує в свого директора джип KIA Mohave за 6000 грн на місяць